Представництво ТОВ у господарському спорі (стягнення попередньої оплати)

У листопаді 2022 року ТОВ Л (Клієнт) поставило ТОВ Т генератор через Нову пошту, за який попередньо ТОВ Т оплатило кошти по рахунку. У січні 2023 року ТОВ Т звернулось до ТОВ Л із вимогою усунути недолік товару ( у Viber (вайбер) переписці); в подальшому були претензії (офіційні по укрпошті) про поставку товару та про повернення попередньої оплати.
Влітку 2023 року ТОВ Т подало позов до ТОВ Л про стягнення суми попередньої оплати та стягнення 3% річних, індекс інфляції та процентів за користування коштами.
Оскільки ТОВ Т не повернуло ТОВ Л підписану видаткову накладну, то Постачальник ( ТОВ Л) не мало доказу про поставку генератора.
Єдиний доказ підтвердження це була Viber (вайбер) переписка - відповідні скріни переписки зроблено після того як у  ТОВ Л зрозуміли, що спір набирає юридичної форми.

Нещодавня практика Великої Палати Верховного Суду щодо оцінки переписки у месенджерах давала надію на успішне представницто інтересів ТОВ Л від безпідставних позовних вимог ТОВ Т.

Вибір тактики захисту інтересів ТОВ Л та надання правової допомоги у господарському суді дало позитивний результат, у вигляді судового рішення повністю на користь ТОВ Л (Клієнта) та ще стягнуто витрати на правову допомогу адвоката, справа № 914/1575/23.
Правову допомогу надавав, адвокат Іван Цебак