Апеляція: Стягнення боргу через господарський суд

За правовою допомогою звернулось ТОВ щодо стягнення боргу.

     У серпні 2020 р., ТОВ стало переможцем публічної  закупівлі та уклало договір про надання послуг. Отримавши аванс ТОВ надало послуги за перший місяць та  надало акт наданих послуг Замовнику для підписання та оплати решти суми коштів.
     Натомість Замовник  склав акти недоліків наданих послуг, виставив претензію та в подальшому розірвав договір в односторонньому порядку. Акт наданих послуг Замовник не підписав, а подав позов про повернення коштів (авансу).
      ТОВ подало зустрічний позов, про стягнення решти суми коштів (боргу).

     19.03.2021 року рішенням Господарського суду Львівської області у справі № 914/2579/20 у задоволені первісного позову (поданого Замовником) судом відмовлено; а зустрічну позовну заяву (позов ТОВки), задоволено повністю: стягнено борг, пеню, 3% річних та судові витрати.
      07.04.2021 року додатковим рішенням Господарського суду Львівської області у справі № 914/2579/20 стягнуто на користь ТОВки витрати на правову допомогу (на послуги адвоката).

     Замовник подав апеляційні скарги на вище вказані рішення суду до Західного апеляційного господарського суду. ТОВ подало  заперечення на апеляційні скарги та просила стягнути із Замовника витрати ТОВ на правову допомогу адвоката в апеляційному суді.
    13.08.2021 року, постановою Західного апеляційного господарського суду, апеляційні скарги Замовника апеляційним судом відхилені, рішення Господарського суду Львівської області залишено без змін, стягнути із Замовника на користь ТОВ витрати на правову допомогу адвоката в апеляційному суді.

Правову допомогу у справі надавав, адвокат Цебак І.С.