НАЗК: Повна перевірка декларації

    Повна перевірка декларації полягає у з’ясуванні достовірності задекларованих відомостей, точності оцінки задекларованих активів, перевірці на наявність конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення чи необґрунтованості активів і може проводитися у період здійснення суб’єктом декларування діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також протягом трьох років після припинення такої діяльності.

    Повній перевірці підлягають декларації, подані іншими суб’єктами декларування, у разі виявлення в них невідповідностей за результатами логічного та арифметичного контролю.


    Недостовірні відомості у декларації - відомості, зазначені у декларації відповідно до статті 46 Закону, які відрізняються від відомостей, що містяться у правовстановлюючих документах, судових рішеннях, які набрали законної сили, реєстрах, банках даних, інших інформаційно-комунікаційних та довідкових системах, у тому числі тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, держателем (адміністратором) яких є державні органи, органи місцевого самоврядування, відкритих базах даних, реєстрах іноземних держав, інших джерелах інформації, на суму, що перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації, та/або відомості, які не дають змоги ідентифікувати члена сім’ї суб’єкта декларування чи об’єкт декларування.

   Неточні відомості у декларації - відомості, зазначені у декларації відповідно до статті 46 Закону, які відрізняються від відомостей, що містяться у реєстрах, банках даних, інших інформаційно-комунікаційних та довідкових системах, у тому числі тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, держателем (адміністратором) яких є державні органи, органи місцевого самоврядування, відкритих базах даних, інших джерелах інформації, на суму, що не перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації, та/або відомості, які не відповідають дійсності, але за сукупністю інших відомостей дають змогу ідентифікувати члена сім’ї суб’єкта декларування чи об’єкт декларування.

    Підстави для проведення повної перевірки:

- виявлено невідповідності (ризики) за результатами логічного та арифметичного контролю,

- отримано інформацію від фізичних та юридичних осіб, із медіа та інших джерел про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей.

    Серед джерел інформації, які використовує НАЗК є:

- документи та/або інформація, у тому числі з обмеженим доступом, що надходять (отримані) від державних органів, органів місцевого самоврядування, нотаріусів, суб’єктів господарювання незалежно від форми власності та їх посадових осіб, спеціалістів, експертів, громадян та їх об’єднань, а також від державних та інших компетентних органів влади іноземних держав;

- відомості із медіа, мережі «Інтернет», інших джерел інформації, які стосуються конкретного суб’єкта декларування та/або членів його сім’ї, містять інформацію про ринкову вартість (ціну) об’єктів декларування та інші фактичні дані, що можуть бути перевірені;

- всі наявні в Національному агентстві відомості, у тому числі: щодо  моніторингу способу життя суб’єкта декларування.

    Інформацію, що містить банківську таємницю та необхідна для повної перевірки, уповноважена особа отримує в порядку, визначеному законодавством (через судове рішення).

    Днем початку строку проведення повної перевірки вважається наступний робочий день за днем автоматизованого розподілу обов’язків щодо її проведення на уповноважену особу. Повна перевірка повинна бути завершена у строк не більше ніж 120 днів з дня початку строку проведення повної перевірки.  На підставі обґрунтованої доповідної записки уповноваженої особи, яка проводить повну перевірку, строк перевірки може бути продовженим на  загальний сукупний строк  не більше ніж 60 днів. (тобто загальний строк 180 днів) 

    Ознаки незаконного збагачення або необґрунтованості активів під час повної перевірки встановлюються шляхом визначення вартості активів, що набуті суб’єктом декларування, та порівняння її з інформацією про отримані таким суб’єктом декларування та членами його сім’ї законні доходи відповідно до декларацій такого суб’єкта декларування та інших відомостей, отриманих під час повної перевірки.

    

    Суб’єкт декларування не пізніше ніж на 10 робочий день з дня отримання відповідного запиту НАЗК зобов’язаний надати або надіслати за допомогою програмних засобів Реєстру, поштового чи електронного зв’язку копії документів, що підтверджують достовірність зазначених у декларації відомостей (за їх наявності), та може надати або надіслати в такий самий спосіб письмові пояснення з питань, зазначених у запиті. Надані суб’єктом декларування письмові пояснення, копії підтвердних документів є обов’язковими до розгляду НАЗК під час проведення повної перевірки. Надання суб’єктом декларування пояснень, копій підтвердних документів, іншої інформації після завершення строку повної перевірки не є підставою для проведення повторної повної перевірки.


    Суб’єкт декларування має право ознайомитися з усіма матеріалами повної перевірки щодо себе за результатами її проведення.

    Копії матеріалів повної перевірки надаються НАЗК на письмовий запит суб’єкта декларування протягом семи робочих днів з дня його отримання.


    У разі виявлення за результатами повної перевірки декларації ознак необґрунтованості активів НАЗК надає можливість суб’єкту декларування протягом десяти робочих днів надати письмове пояснення за таким фактом із відповідними доказам.