Скасування рішення податкової про зупинення реєстрації податкової накладної (ПДВ)

Після проходження адміністративної процедури оскарження рішень ДПС (податкової) щодо зупинення реєстрації податкової накладної (ПДВ), яка не мала позитивного завершення для платника податку, ТОВ звернулось за правовою допомогою щодо захисту своїх прав в адміністративному суді.

На початку листопада 2023 року було подано адміністративний позов про визнання протиправним та скасування рішення, зобов’язання вчинити дії податкові органи.
23.11.2023 року адміністративний суд відкрив спрощене провадження № 380/26583/23 .

25 січня 2024 року, адміністративний суд виніс рішення у справі, яким вирішено:

Адміністративний позов задовольнити повністю.
Визнати протиправним та скасувати рішення комісії Головного управління Державної податкової служби у Львівській області з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних від ....10.2023 № 111..../111......
Зобов’язати Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкову накладну № ... від .... 2023 датою її подання на реєстрацію.
Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Державної податкової служби у Львівській області (адреса: ....) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “М...” (......) 2684,00 грн. (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири гривні 00 коп.) судового збору. 
Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Державної податкової служби у Львівській області (адреса: ....) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “М...” (....) 2600,00 грн. (дві тисячі шістсот гривень 00 коп.) витрат на правову допомогу.
Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи ...

Правову допомогу у справі № 380/26583/23  надавав адвокат, Цебак І.