Скасування виконавчого напису нотаріуса, виданого в користь колекторів (ф.к.)

З метою примусового стягнення боргів за 'швидкими' кредитами, фінансові компанії звертаються до нотаріусів для отримання виконавчого напису.
У листопаді 2023 р. звернувся Клієнт, оскільки його банківські картки були заблоковані, а із офіційної зарплати, стягувались кошти (20%).

Під час вивчення, ситуації було з\'ясовано, що підставою блокування карток та стягнення коштів є відкрите виконавче провадження приватним виконавцем, а стягувачем є фінансова компанія 'Вердикт капітал'.
Підставою для відкриття виконавчого провадження, став виконавчий напис приватного виконавця Личук Т..

Адвокат, підготував і подав позов до суду для визнання виконавчого напису нотаріуса, таким що не підлягає виконанню.
З метою, заборонити стягувати кошти на час судового провадження, було подана заява про забезпечення позову, яку суд задовольнив і за час судового розгляду справи, приватний виконавець не стягував кошти із Клієнта.

У травні 2024 року, районний  суд у справі вирішив: позовні вимоги – задовольнити.
Визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис № ..., вчинений ... 2022р. приватним нотаріусом Івано-Франківського міського нотаріального округу Івано-Франківської області Личуком Т. В. про стягнення із Г.  на користь ТОВ «Вердикт Капітал» заборгованості за кредитним договором № ... в сумі --- грн.
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» в користь Г. 1290 (одна тисяча двісті дев`яносто) грн. судового збору.
Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Вердикт Капітал» в користь Г. 5000 (п`ять тисяч) грн. витрат на правничу допомогу.

Правову допомогу у справі №  455/2537/23 надавав, адвокат Іван Цебак.