Захист особи при порушенні митних правил (470 МК)

Клієнт звернувся за правовою допомогою, оскільки на нього митниця склала Протокол про порушення митних правил.
Із протоколу вбачалось, що у квітні 2018 року, Клієнт вввіз на митну територію України, автомобіль і в строк визначений ст. 95 МК (10 днів) не вивіз даний автомобіль. У травні 2024 року відносно Клієнта, було складено протокол за порушення вимог ст. 95, 470 МКУ.

Клієнт стверджував, що даний автомобіль ввозився на потреби ЗСУ та переданий у ЗСУ.

Адвокат здійснив подання відповідних адвокатських запитів, в тому числі і до військових частин. Отримав докази (підтвердження) передачі автомобіля.
    Постановою Галицького районного суду м. Львова у справі 461/3665/24  від 06.06.2024 суд, взяв до уваги, що Клієнт не притягувався раніше до адмінвідповідальності, що автомобіль дійсно передано для потреб ЗСУ, а тому керуючись принципом гуманізму та малозначності правопорушення, суд вважав за доцільне не застосовувати до Клієнта, який добровільно долучився до допомоги Збройним Силам Україні, адміністративне стягнення, що, серед іншого наведеного вище, відповідає принципам гуманізму.
      Суд постановив: ... (Клієнта)  звільнити від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого  ч. 6 ст. 470 Митного кодексу України, обмежившись усним зауваженням. Провадження у справі про притягнення звільнити від адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого  ч. 6 ст. 470 Митного кодексу України, обмежившись усним зауваженням.

Правову допомогу надавав адвокат, І. Цебак